1 Mayıs 2013 Çarşamba

Force’u Babasından İyi Bilen Kız: Amanda Lucas


Yoda bu kızımızı görse söyleyeceği şey ortada: “Hmm, the Force is strong with this one.” Bahsettiğim kişi Star Wars ve Indiana Jones’u yaratan efsane adam George Lucas’ın 31 yaşındaki (biyolojik olmayan) kızı Amanda Lucas. Kendisi “karma dövüş sanatları” da diyebileceğimiz bir Mixed Martial Arts(MMA) dövüşçüsü. MMA öyle bir şey ki, aklınıza gelebilecek her türlü dövüş sanatı tekniğini kullanabileceğiniz, kilo, zaman veya raund kısıtlaması bulunmayan bir spor. Karşılaşmalarda dövüşçülerin rakibin gözlerini oyması, ısırması ve balık kancası kullanmasına izin verilmiyor. Başka kural ya da herhangi bir güvenlik ekipmanı yok. Hakem durdurana kadar, rakip teslim ya da nakavt olana kadar ağız burun dalıyorsun karşındakine.
Uzun süredir değil, Mayıs 2008’den beri bu yolda ciddi yarışmalara katılan Amanda, katıldığı 6 dövüşün sadece ilkini kaybetti. En büyük başarıları Aralık ayında Japon Yuiga Yuiga’yla ve 2012 Şubat ayında yine Japon Yumika Hotta’yla olan karşılaşmalarını kazanması olarak görülen Amanda MMA’ye girişmeden önce ilginç bir şekilde spordan nefret eden ve dövüş sanatlarını çok vahşi bulduğu için izlemeyi bile reddeden bir insanmış. 10 yıllık hip-hop dans eğitmenliğini evlendikten sonra bırakıp eşi Jason’la biraz kilo verebilmek adına Thai derslerine başlamış, ardından gelen jiu-jitsu dersleriyle de beraber “Neden olmasın?” diye düşünüp kendini MMA için antrenman yaparken bulmuş. Ancak o gün kendine bir söz vermiş: Babası George Lucas’ın adı kariyeri boyunca duyulmayacak.
Tabii bu isteği medyanın bu küçük sırrı çözmesiyle biraz yalan olmuş. Pek istemediğini söylemesine rağmen zaman zaman ringe Imperial March eşliğinde çıkan Amanda’nın bu kadar ün salmasının aslında en büyük sebebi Star Wars fanları. Amanda bu ünlü olma durumundan biraz hoşlanmış olsa gerek, keyifle bu yıl içinde vizyona girecek olan, kendisi hakkındaki belgeseli bekliyor. Tapout Films’in kurucusu Bobby Razak’ın yönetmenliğini yaptığı filmin adının “LUCAS” olması ve George Lucas’ın da şahsen filmde yer alacak olması, Amanda’nın kariyerini ve babasını birbirinden uzak tutmaktan çok iç içe geçirmeye karar verdiğinin kanıtı. En son 30 Ekim’de kurucusu olduğu Lucasfilm şirketini 4 milyar dolar karşılığında The Walt Disney Company’e satarak ve yeni Star Wars filmlerinin yolda olduğunu açıklayarak gündeme oturmuş olan baba Lucas’ın, bu olay ardından böyle bir projeyle bu sefer kamera önünde karşımızda olacağı gerçeği şaşırtmıyor değil. Film vizyona girdikten sonra Lucas’ların hayatında nelerin değişeceğini hep birlikte göreceğiz. O zamana kadar may the Force be with you Amanda!
3 Mart 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder